Coronavirus - România: 116415 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Israelul foloseşte o armă puţin cunoscută şi foarte puternică în Gaza, afirmă doi medici norvegieni

Monday, 12 January 2009, 20:03 Sursă: NewsIn

Medicul Mads Gilbert a explicat că este vorba despre o generaţie nouă de explozibili foarte puternici într-o cantitate scăzută, a căror putere se disipează pe o arie de cinci, până la 10 metri.

Mads Gilbert, în vârstă de 61 de ani, şi colegul său Erik Fosse, în vârstă de 58 de ani, au fost trimişi în Fâşia Gaza în 31 decembrie, de asociaţia umanitară norvegiană NORWAC, o organizaţie neguvernamentală propalestiniană. Ei au declarat că au observat, în cursul zilelor petrecute la spitalul Al-Shifa din Gaza, răni grave ce sugerează folosirea unor proiectile de tip DIME.

Cei doi nu au văzut victimele afectate direct de DIME, însă sunt convinşi că un număr de amputări foarte brutale, fără răni provocate de şrapnel, ar putea fi provocate de arme de tip DIME. Gilbert a citat şi studii potrivit cărora rănile provocate de arme DIME pot provoca forme mortale de cancer în decurs de câteva luni.

"Există suspiciuni că Gaza este folosită în prezent ca laborator de teste pentru noi arme", a declarat Gilbert.

Tehnologia DIME este cunoscută de la începutul anilor 2000. Gilbert a mai acuzat Ierusalimul că a folosit astfel de arme şi în 2006, în timpul războiului din Liban, dar şi în Fâşia Gaza, înainte de ofensiva lansată în 27 decembrie.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri