Israelul anunţă că nu a luat încă nicio decizie cu privire la planul egiptean

Thursday, 15 January 2009, 15:49 Sursă: NewsIn

Autor: Realitatea.NET
Israelul a aprobat planul egiptean pentru a pune capăt conflictului din Fâşia Gaza, a afirmat joi un înalt oficial egiptean, citat de AFP, în timp ce la Ierusalim, un purtător de cuvânt al Guvernului a anunţat că nu a fost luată nicio decizie.

"Israelul a aprobat planul egiptean", care vizează în primul rând încetarea focului în Fâşia Gaza, dar o "nouă întâlnire" între negociatorii celor două ţări va fi necesară, a declarat un oficial egiptean sub acoperirea anonimatului.

Mai devreme, televiziunea egipteană citase un oficial egiptean sub acoperirea anonimatului care spusese că Israelul a dat "un răspuns favorabil" la planul egiptean.

La Ierusalim, purtătorul de cuvânt al premierului, Mark Regev, a declarat la scurt timp după aceea că Israelul nu a luat nicio decizie asupra planului egiptean pentru încetarea focului.

Principalul negociator israelian, Amos Gilad, a avut joi la Cairo discuţii considerate cruciale cu privire la o eventuală încetare a focului în Fâşia Gazului, pe baza scenariului egiptean. El a revenit în Israel fără a face comentarii, după patru ore de discuţii cu şeful serviciilor secrete egiptene, Omar Souleiman.

Gilad a prezentat în cursul serii un raport cabinetului israelian de securitate cu privire la ultimele elemente ale planului egiptean, a declarat o sursă diplomatică apropiată negocierilor. Abia apoi se va putea lui o decizie, a declarat Regev.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri