Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Intel lucrează deja la controlul mental al calculatoarelor

Monday, 23 November 2009, 15:04 Sursă: REALITATEA.NET

 

Cercetătorii de la Intel au descoperit că circulația sângelui se schimbă, în anumite zone ale creierului, atunci când oamenii se gândesc la un anumit cuvânt. Tehnologia se va folosi de o versiune miniaturizată a unui aparat RMN (rezonanță magnetică nucleară), care va monitoriza circulația sângelui printr-un mic cip, implantat în creier, permițând astfel oamenilor să controleze mintal o tastatură sau să formeze un număr de telefon.

Dean Pomerleau, cercetător la Intel, a declarat, pentru Computerworld, că utilizatorii se vor sătura să depindă de o interfață computerizată și să care după ei dispozitive mari. Acesta a mai spus și actuala tehnologie de touch-screen nu va avea un viitor prea îndelungat.

\"Cred că oamenii sunt ființe care se adaptează uşor\", a declarat Andrew Chien, vicepreşedinte de cercetare de la laboratoarele Intel. \"Dacă ai fi spus oamenilor în urmă cu 20 de ani că vor căra computere tot timpul, ar fi răspuns că nu vor asta şi că nu au nevoie.  Acum nu îi mai poţi opri. Sunt foarte multe obstacole de trecut, dar cred că implantul de chip-uri în creierele umane se poate face în viitorul apropiat\".

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri