Inculpaţii din lotul Penescu aflaţi în arest preventiv au fost transferaţi la Penitenciarul Colibaşi

Tuesday, 30 June 2009, 11:00 Sursă: NewsIn

Autor: Realitatea.NET

Duba în care se aflau cei patru inculpaţi a intrat pe poarta penitenciarului puţin după ora 12.00. Cei patru, care vor sta în arest preventiv cel puţin până în data de 18 august, au fost duşi într-o cameră de carantină a penitenciarului. Potrivit agentului şef principal Puiu Nicolescu, purtător de cuvânt al Penitenciarului Colibaşi, perioada de carantină durează 21 de zile.

"Cei patru vor sta 21 de zile într-o cameră de carantină, timp în care vor fi monitorizaţi din punct de vedere medical. După această perioadă, vor fi mutaţi pe secţia de arestaţi preventiv. Tot în această perioadă de 21 de zile, li se vor aduce la cunoştinţă drepturile şi îndatoririle pe care le au în perioada de arest preventiv", a precizat agentul şef.

Cornel Penescu, Liviu Făcăleaţă, Gheorghe Constantin şi Cristian Libertatu vor avea dreptul, o dată pe săptămână, la program de vizită şi la pachet. De asemenea, cei patru au dreptul al televizor, radio şi corespondenţă. În plus faţă de arest, cei patru beneficiază de o oră pe zi în aer liber, în curtea penitenciarului, unde pot participa şi la activităţi sportive.

Procurorii DNA Piteşti i-au trimis în judecată joi, 25 iunie, pe Cornel Penescu, Gheorghe Constantin şi Florin Prunea, alături de alţi 11 inculpaţi, printre care cinci arbitri şi un observator federal, în dosarul corupţiei din fotbal declanşat la jumătatea lunii aprilie.

Cornel Gheorghe Penescu, aflat în stare de arest preventiv, acţionar majoritar la S.C. PIC S.A. Piteşti, iar prin intermediul acestei societăţi acţionar majoritar la societatea FOTBAL CLUB ARGEŞ Piteşti, este acuzat de trei infracţiuni de dare de mită, dintre care două în formă continuată, infracţiunea de cumpărare de influenţă în formă continuată şi infracţiunea de iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat.

Directorul general în cadrul S.C. PIC S.A. Piteşti, Liviu Ilie Făcăleaţă, aflat în stare de arest preventiv, este acuzat de două infracţiuni de complicitate la dare de mită în formă continuată, infracţiunea de iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat, precum şi infracţiunea de deţinere, fără autorizaţie, de substanţe clasificate în categoria precursorilor de droguri.

Cristian Dan Libertatu, aflat în stare de arest preventiv, fost director al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş, este trimis în judecată pentru infracţiunea de luare de mită.

În sarcina fostului preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal Gheorghe Constantin, în prezent arestat preventiv, s-au reţinut două infracţiuni de luare de mită şi infracţiunea de iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri