Coronavirus - România: 27296 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Încă trei persoane au fost reţinute pentru 24 de ore în dosarul utilajelor de construcţii furate din Occident

Thursday, 06 August 2009, 12:48 Sursă: REALITATEA.NET

Cei trei inculpaţi urmează a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea arestării preventive pentru următoarele 29 de zile.

Până în prezent, în dosarul "Buldozerul" au mai fost arestate preventiv, la data de17 iulie 2009, încă nouă persoane, acuzate de săvârşirea aceloraşi infracţiuni.

Investigatiile în dosarul "Buldozerul" au fost declanşate de procurorii DIICOT încă din martie 2009, când autorităţile judiciare din Belgia şi Franţa au sesizat autorităţile române,cu privire la existenţa unei grupări infracţionale din ţara noastră care sustragea repetat, de pe teritoriul unor state ale Uniunii Europene, utilaje de mare forţa (excavatoare, macarale, buldozere) folosite în construcţiile de drumuri şi imobile şi falsificarea documentelor de transport.

Utilajele erau introduse în România de către membrii reţelei şi apoi comercializate la preţuri sub valoarea de piaţă a acestora, unor societăţi comerciale cu sediul social în judeţele Suceava, Hunedoara, Maramureş şi Constanta.

Din actele de urmărire penală rezultă că persoanele care făceau parte din reţeaua respectivă aveau roluri bine stabilite în desfăşurarea activităţii infracţionale în sensul că unii se ocupau cu furtul utilajelor din străinătate, respectiv Italia, Franţa, Belgia, Marea Britanie şi Olanda, alţii de transportul în România, iar o altă parte a grupării, de depozitare şi comercializare.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri