Coronavirus - România: 2245 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

În SUA, judecătorii ar putea reduce ratele la creditele ipotecare

Saturday, 07 March 2009, 09:09 Sursă: Realitatea TV

America revoluţionează sistemul bancar cu noua măsură. Într-adevăr, judecătorii vor putea micşora ratele, după ce Camera Reprezentanţilor a adoptat o prevedere legislativă foarte controversată în acest sens.

Legea ar trebuie să-i ferească de executare silită pe aproximativ un milion de americani, care nu îşi mai pot plăti ratele la creditul ipotecar.

Măsura a fost propusă de preşedintele Barack Obama şi a fost adoptată în pofida opoziţiei îndârjite a republicanilor. Legea urmează să fie votată şi în Senat.

Dacă va trece, judecatorii vor putea şterge între 15 si 20% din valoarea împrumutului, mai ales ca preţul locuinţelor a scăzut foarte mult în Statele Unite.

Cei care sprijină măsura spun că, astfel, băncile vor fi obligate să negocieze cu creditorii termeni mai favorabili de rambursare. Criticii legii susţin că va forţa creşterea ratelor dobânzilor la creditele ipotecare, destabilizând şi mai mult piaţa imobiliară. În plus, bancherii se tem că legea le va aduce pierderi şi mai mari băncilor.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri