În Polonia, 100.000 de case au rămas fără curent electric din cauza vijeliilor

Thursday, 15 October 2009, 02:12 Sursă: Realitatea TV

Autor: Realitatea.NET
Frigul si ninsorile au afectat mai multe ţări din Europa de Est. Temperaturile au scăzut dramatic, iar zăpada a dat traficul peste cap în Polonia, Serbia, Macedonia şi Bosnia Herţegovina.
Vântul puternic, însoţit de ninsori, a provocat pagube materiale în mai multe zone din Polonia, inclusiv la Varşovia. 100.000 de case au rămas fără curent electric. La Malbork, zeci de maşini au fost distruse de copacii doborâţi de vântul care a bătut cu 90 km/h. Pompierii polonezi au primit peste 200 de apeluri pentru intervenţii de urgenţă.

Primele ninsori au căzut şi în Bosnia unde stratul de omăt a atins şi 25 de centimetri. Vijeliile au doborît copaci şi linii de înaltă tensiune, iar la Sarajevo mii de oameni au rămas fără curent.

În Serbia şi Macedonia temperaturile au scăzut de la 20 la 5 grade. În zonele de munte ploile s-au transformat în lapoviţă şi ninsoare. Din cauza vremii nefavorabile, exportul de petrol rus către Europa, via Ucraina, a fost întrerupt temporar

Şi sudul Turciei s-a confruntat cu ploi torenţiale şi vijelii. Peste 100 de case au fost inundate, iar 40 de maşini au fost luate de ape.

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri