Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

În plin scandal de corupţie, BAE Systems încearcă să vândă României transportoare blindate

Wednesday, 07 October 2009, 16:06 Sursă: Realitatea TV

MApN intenţionează să organizeze o licitaţie pentru aproximativ 500 de blindate, afacere care ar putea costa sute de milioane de dolari.

RG31 este o maşina blindată produsă de BAE în Africa de Sud şi folosită de nouă ţări. Peste 1200 de astfel de transportoare sunt în acest moment operationalizate în armatele multor ţări puternice. Vehiculul poate transporta opt infanterişti, poate fi dotat cu o turela girostabilizată şi rezistă la explozia bombelor artizanale.

O astfel de maşină, cu tot cu armament şi aparatură, poate costa în jur de 1 milion de dolari. Cel puţin acesta este preţul la care au ajuns americanii, care folosesc transportorul pe scară largă în Irak şi Afganistan.

În prezent BAE Systems, cea mai mare firmă de armament din Europa este anchetată în Marea Britanie pentru ca a dat mita în patru ţări, inclusiv România. BAE a refuzat să plătească o amendă de peste 300 de milioane de lire sterline şi riscă să ajungă în instanţă.

În relaţia comercială cu BAE, România a pierdut zeci de milioane de euro, banii care ar fi trebuit recuperaţi dintr-un offset legat de cumpărarea fregatelor Regele Ferdinand şi Regina Maria.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri