Coronavirus - România: 2738 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

În această iarnă, 13 persoane au murit de pneumonie în spitalele din Ploieşti

Thursday, 15 January 2009, 12:36 Sursă: NewsIn

Potrivit reprezentanţilor Autorităţii de Sănătate Publică, peste 100.000 de prahoveni au fost imunizaţi împotriva gripei de la începutul sezonului rece.

"Numai săptămâna trecută, au fost raportate, la nivelul judeţului, 1.661 de cazuri de noi viroze respiratorii, dintre care 162 de pacienţi au ajuns la spitalele din Ploieşti pentru tratamente de specialitate", a declarat joi purtătorul de cuvânt al ASP Prahova, Dan Decebal.

Potrivit lui Decebal, cele mai multe cazuri, peste 1.000, au fost înregistrate la copii, 67 dintre aceştia fiind internaţi la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti. Medicii de aici spun că numărul de pacienţi cu infecţii acute ale căilor respiratorii creşte de la o zi la alta. Ei consultă zilnic aproape 150 de copii.
Spitalul este plin la acest moment, iar pediatrii susţin că numărul infecţiilor respiratorii în rândul celor mici este mult mai mare decât în mod normal.

Toate cele 115 paturi sunt ocupate cu cazuri de acest gen, iar medicii susţin că au fost zile când au fost înghesuiţi şi câte doi copii în pat.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri