Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Hrebenciuc îl acuză pe Mitrea: În 2008 a făcut blat cu Băsescu, la mijloc a fost o trădare

Monday, 02 November 2009, 20:19 Sursă: NewsIn

Hrebenciuc a povestit, la Realitatea TV, că la alegerile parlamentare din 2008, PSD stabilise să facă numărătoarea paralelă, pe care trebuia să o coordoneze Miron Mitrea, dar care i-ar fi anunţat cu o zi înainte că nu mai poate face acest lucru. "La mijloc a fost o trădare", a spus Hrebenciuc referindu-se la Miron Mitrea, adăugând că acest lucru poate însemna şi "posibilă fraudă electorală".

Hrebenciuc a dat ca argument faptul că în noaptea alegerilor din 2008, la exit-poll-uri PSD ar fi avut 6 procente avans, care "dimineaţa nu au mai existat".

Discuţia despre Miron Mitrea a pornit de la declaraţia recentă a preşedintelui Traian Băsescu, potrivit căreia a negociat alianţa PDL- PSD cu Miron Mitrea, Mircea Geoană şi Ilie Sârbu. "A făcut blatul cu domnul Mitrea", a comentat Hrebenciuc.

Despre Mircea Geoană, Hrebenciuc a spus că, în calitatea sa de lider de partid, "era îndrituit să negocieze", iar despre Ilie Sârbu că era preşedinte de Senat şi ar fi avut mandat să negocieze.

Atrăgându-i-se atenţia că este o acuzaţie gravă la adresa lui Miron Mitrea, cea de "trădare" a PSD, Viorel Hrebenciuc a ripostat: "Acest lucru în partid este cunoscut, nu spun o noutate acum".

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a intervenit telefonic în timpul emisiunii pentru a preciza că Viorel Hrebenciuc face "o mare eroare" atunci când vorbeşte de fraude electorale pornind de la rezultatele exit-poll-urilor. Videanu i-a amintit lui Hrebenciuc că în 2004 a coordonat numărătoarea paralelă de la sediul PSD care îl dădea câştigător pe Adrian Năstase până în ultima clipă. "Numărarea paralelă nu poate să influenţeze sub nicio formă rezultatul votului. Rezultatul exit-poll-ului a fost infirmat de BEC", a spus Videanu, precizând că procedura se face strict pe copiile proceselor verbale de la secţiile de vot.

"Asta este o păcăleală. Numărarea paralelă (a PDL, n.r.) a fost confirmată de BEC", a continuat Videanu comentând declaraţiile lui Hrebenciuc privind posibile fraude electorale în 2008.

Viorel Hrebenciuc a acuzat PDL că "a furat alegerile", chiar dacă nu le-a organizat niciodată până în acest an, prin aşa-numitul "turism electoral".
"Turismul electoral s-a produs la Teleorman, în comuna Balaci, la dl Dragnea, sunteţi într-o mare eroare", a fost replica lui Adriean Videanu, care a spus că a adus în atenţia coaliţiei acest caz, susţinând că în comuna Balaci ar fi votat pe liste permanente 180 de persoane, iar pe liste suplimentare alte 900, astfel încât "PSD a luat 1.000 şi ceva de voturi".


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri