Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Handbal - HCM Constanţa, prima echipă din România calificată direct în grupele Ligii Campionilor

Tuesday, 16 June 2009, 15:47 Sursă: NewsIn

"După atâtea veşti rele cu neomologarea sălii, am primit şi una bună. Suntem în primele 24 de echipe si este o premieră pentru handbalul românesc. Am scăpat de preliminarii şi mă bucură foarte mult, pentru că mă temeam. Am un singur regret, că nu putem juca la Constanţa şi că trebuie să jucăm la Buzău. Dar cum îl ştiu eu pe domnul Constantinescu (finanţatorul echipei - n.r), sper să găsească o soluţie", a declarat, marţi, pentru NewsIn, directorul executiv al campioanei, Nurhan Ali.

Cele cinci echipe retrase din competiţie sunt Banik Karvina (Cehia), Haukar (Islanda), Granitas Karys (Lituania), United HC Tongeren (Belgia) şi Kaustik Volvograd (Rusia). La tragerea la sorţi care va avea loc pe 24 iunie, HCM Constanţa va fi repartizată în urna a cincea valorică. Meciurile din grupele Ligii Campionilor se vor juca în perioada 30 septembrie 2009 - 7 martie 2010.

HCM Constanţa a câştigat titlul în Liga Naţională masculină şi ar fi trebuit să dispute un turneu de calificare pentru accederea în grupele Ligii Campionilor.

În competiţia rezervată hanadbalului feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea va juca în grupele Ligii, în timp ce Rulmentul va disputa turul doi preliminar. Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc pe 24 iunie, în timp ce Rulmentul va afla cu cine joacă în turul doi, miercuri, 17 iunie.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri