Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Handbal feminin - Victorie pentru România în meciul de debut la Cupa Mondială

Wednesday, 23 September 2009, 09:07 Sursă: Realitatea TV

Naţionala de handbal feminin a României a câştigat primul meci la Cupa Mondială, care se dispută la Aarhus, fetele antrenate de Radu Voina învingând chiar reprezentativa ţării gazdă, Danemarca, cu scorul de 28-22 (14-11).

Cea mai bună marcatoare a noastră a fost Ramona Maier, cu cinci reuşite, urmată de Carmen Amariei şi Iulia Puşcaşu, cu câte patru goluri. Este cea de-a treia victorie pe care România o obţine împotriva Danemarcei în acest an.

Selecţionerul naţionalei feminine de handbal, Radu Voina, a declarat după victoria cu Danemarca, că este mulţumit de jocul făcut de elevele sale, deşi susţine că prestaţia tricolorelor poate fi din ce în ce mai bună.

"Fetele au făcut un meci foarte bun şi sunt mulţumit mai ales de faza de apărare. Am mai făcut şi greşeli, pe care sper însă să le eliminăm. Din păcate, s-a accidentat Cristina Vărzaru. S-a lovit rău la spate, dar toată durerea o simte pe picior. O să facă un control şi vedem ce are, dar sper să nu fie grav. Acum trebuie să ne concentrăm asupra meciului cu Rusia şi să învingem", a declarat Voina.

În celălalt meci al grupei A, Suedia a reuşit surpriza, 25-23 cu Rusia. Handbalistele noastre vor întâlni miercuri de la ora 17.00 campioana mondială, Rusia, iar joi vor juca împotriva Suediei.

Din grupa B fac parte Norvegia, Franţa, Ungaria şi Germania.

Cea mai bună performanţă a naţionalei României la Cupa Mondială a fost locul 2 obţinut în 2006. 

Cea de-a cincea ediţie a Cupei Mondiale este dotată cu premii totale de 55 000 de euro. Câştigătoarea trofeului va primi 25 000 de euro, iar finalista va pleca acasă cu 15 000.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri