Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Guvernul Merkel caută printr-un anunţ persoane care au trecut Zidul Berlinului la 9 noiembrie 1989

Monday, 26 October 2009, 11:22 Sursă: NewsIn

Persoanele căutate sunt germani din Est care au trecut Zidul spre Vest în seara zilei de 9 noiembrie 1989, pe la punctul de frontieră de pe Bornholmer Strasse, primul care s-a deschis, a spus un purtător de cuvânt.

"Martorii sunt invitaţi la 9 noiembrie ca, alături de cancelar, primarul Berlinului şi alţi invitaţi, să meargă din nou pe Bornholmer Strasse, traseu urmat în urmă cu 20 de ani. Rudele lor îi pot însoţi", potrivit micului anunţ preluat luni de mai multe ziare.

Mihail Gorbaciov şi Lech Walesa vor participa şi ei la ceremonia de pe Bornholmer Strasse.

Persoanele interesate se pot adresa biroului de presă al guvernului.
Guvernul pune la punct ultimele detalii ale programului festivităţilor ce vor marca 20 de ani de căderea Zidului, festivităţi numite "Sărbătoarea Libertăţii". Ele vor începe printr-un concert în aer liber al orchestrei Operei din Berlin sub bagheta israeliano-argentinianului Daniel Barenboim.

În seara de 9 noiembrie, mii de piese de domino din polistiren de 2,50 metri înălţime se vor prăbuşi pe o distanţă de doi kilometri în centrul Berlinului, simbolizând căderea Zidului.

Printre responsabilii politici, Angela Merkel îi va primi pe premierul britanic Gordon Brown, liderul rus, liderul francez. Preşedintele american  Barack Obama va fi absent, dar el va fi reprezentat de secretarul de stat Hillary Clinton.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri