Gripa porcină a provocat moartea a peste 4.100 de persoane în lume, anunţă OMS

Friday, 02 October 2009, 17:00 Sursă: NewsIn

Autor: Realitatea.NET

Gripa porcină a provocat "cel puţin 4.108 decese", o creştere cu 191 faţă de bilanţul anterior, dat publicităţii la sfârşitul lunii septembrie. Virusul A(H1N1) a infectat peste 340.000 de persoane din lume, potrivit organizaţiei ONU, subliniind că numeroase ţări nu contabilizează strict toate cazurile.

Printre ţările cu climă temperată din emisfera nordică, unde ţara evoluează în prezent, Statele Unite sunt cele mai afectate. "Transmiterea este extinsă din punct de vedere geografic şi continuă să crească", explică OMS.

Mexicul, unde a apărut virusul în primăvară, se confruntă cu al doilea val de infecţii. "Un număr mare de boli respiratorii au fost înregistrate în ultimele două săptămâni", a adăugat organizaţia. În total, continentele americane au înregistrat trei sferturi dintre decesele constatate în lume, cu 3.020 de victime, potrivit OMS.

În Europa, unde gripa porcină s-a soldat cu cel puţin 176 de morţi şi peste 56.000 de bolnavi, ţările cele mai grav afectate rămân Franţa, Irlanda şi Marea Britanie.

OMS a anunţat şi că în lume au fost înregistrate 28 de cazuri de rezistenţă la Tamiflu.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri