Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Germania şi-a dat acordul pentru construirea conductei Nord Stream în apele sale teritoriale

Monday, 28 December 2009, 14:16 Sursă: NewsIn

Consorţiul Nord Stream, ce construieşte gazoductul ce va lega Rusia de nordul Germaniei, a anunţat luni că a obţinut acordul final din partea Germaniei pentru a începe construcţia în apele teritoriale ale acestei ţări, relatează AFP.

\"Biroul naţional al transporturilor maritime din Germania a acordat consorţiului Nord Stream al doilea şi cel din urmă permis\" pentru construirea conductei în zona economică germană, a anunţat consorţiul, într-un comunicat ce precizează că această secţiune va avea o lungime de 31 de kilometri.

În prezent, consorţiul mai are de obţinut doar acordul Finlandei.

\"Vom urma strict calendarul, ce prevede începerea construcţiei în primăvara lui 2010 şi începerea livrărilor în 2011\", a declarat Matthias Warnig, director executiv al consorţiului.

Gazoductul, cu o capacitate de 55 miliarde metri cubi, va lega Vyborg, din Rusia, de Greifswald, din nordul Germaniei, pe sub Marea Baltică.

În timp ce Finlanda şi Suedia au pus condiţii pentru a-şi da acordul, temîndu-se ca lucrările ar putea afecta flora şi fauna marină, permisiunea Germaniei nu a fost pusă niciodată sub semnul întrebării. Ţara este un mare consumator de gaze ruseşti, iar proiectul este coordonat de două grupuri germane, E.ON şi BASF, alături de Gazprom.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri