Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Garda Naţională de Mediu a dat 326 amenzi de 2,65 mil. lei pentru neînchiderea gropilor neconforme

Tuesday, 13 October 2009, 11:19 Sursă: NewsIn

"După termenul de închidere a spaţiilor de depozitare rurale, 16 iulie 2009, Garda Naţională de Mediu, prin comisariatele judeţene, a aplicat un număr de 326 amenzi contravenţionale în valoare de 2.652.115 lei şi 375 de avertismente”, a mai anunţat GNM.

Astfel, din cele 78 de depozite deşeuri neconforme, clasa "b" din zona urbană, fără perioada de tranziţie, care trebuiau să-şi sisteze activitatea până pe 16 iulie 2009, şi-au sistat activitatea de depozitare, până în prezent, 69 depozite de deşeuri. Din acestea au fost închise 17 depozite, iar alte 9 depozite sunt încă în operare.

Garda Naţională de Mediu, prin comisariatele judeţene, a dat 3 amenzi contravenţionale, în valoare de 150.000 lei, şi 6  avertismente pentru cele nouă depozite deşeuri neconforme, clasa "b" din zona urbană.

În plus, la nivelul a 2.546 de comune (inclusiv comune care şi-au schimbat structura administrativă în oraş) verificate, din totalul de 6.440 spaţii de depozitare rurale, 531 de depozite  sunt încă în operare. Potrivit Gărzii de Mediu, şi-au sistat activitatea de depozitare 5.909 depozite rurale, dintre care au fost închise 5.463.

GNM a mai precizat, în comunicat, că potrivit inventarului la nivel naţional al depozitelor de deşeuri petroliere (bataluri), comisarii de mediu au verificat 69 de asemenea depozite, din care 6 sunt în exploatare, 63 sunt închise, iar din acestea 37 se afla în conservare.

Din totalul depozitelor inventariate 8 sunt conforme şi nu necesită lucrări de reabilitare, în 7 din depozitele inventariate sunt depozitate gudroane acide (amestec de gudroane acide si slamuri petroliere), iar în celelalte sunt depozitate amestecuri de slam produs petrolier, apă sărată, noroi de foraj, detritus, sol contaminat.

De asemenea, pentru reabilitarea a 36 depozite au fost alocate fonduri, pentru 26 au fost întocmite proiecte de reabilitare, iar pentru 25 au fost realizate studii de fezabilitate pentru reabilitare, în timp ce pentru 22 de depozite nu au fost făcute demersuri de reabilitare.

Garda de Mediu a mai depistat că un depozit nu are sisteme de urmărire a comportării (nici măcar vizual), se mai arată în comunicat.
Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri