Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gara în care s-a filmat California Dreamin' nu mai are energie electrică de peste doi ani

Thursday, 03 September 2009, 10:36 Sursă: Realitatea TV

La doar 4 kilometri de Craiova, gara din Pieleşti se află în mijlocul câmpului. De-a lungul anilor, staţia a primit energie electrică prin intermediul reţelelor care aparţineau unor societăţi din zonă, însă a fost definitiv debranşată în ianuarie 2007. Regionala CFR Craiova nu a găsit încă banii necesari pentru rezolvarea situaţiei.

''S-a lucrat la lumânare, lampă, felinar, asta e. Foarte multe furturi la vagoane au fost. Foarte greu este pentru călători, pentru că urcatul şi coborâtul din vagoane devine foarte periculos'', a declarat Florin Pătrăchioiu, şef Gara Pieleşti.

În gara Pieleşti opresc, de-a lungul unei zile, 14 trenuri personale. Dimineaţa în zori sau seara, călătorii trebuie să aibă la ei sursă de lumină ca să se poată urca în vagoane.

Gara din Pieleşti a devenit celebră în 1999, atunci când un tren NATO care transporta armament către fosta Iugoslavie a fost oprit aici câteva zile din cauză că nu avea toate actele necesare.

Povestea gării din Pieleşti a fost sursa de inspiraţie pentru filmul California Dreamin',  distins cu premiul secţiunii "Un certain regard" de la Cannes, în 2007. Premiul a fost acordat la 7 luni după ce regizorul şi scenaristul Cristian Nemescu şi-a pierduse viaţa într-un accident rutier, în Bucureşti.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri