Coronavirus - România: 28166 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gândul: Fiscul vrea să-i verifice pe bogaţi după cheltuieli

Tuesday, 04 August 2009, 19:53 Sursă: Gândul

"Noi, ca Fisc, trebuie să vedem foarte clar veniturile pe care le realizează o persoană foarte bogată, dar şi nivelul cheltuielilor. Va trebui să regândim puţin declaraţia de impozit pe venitul global pentru a putea cuantifica veniturile acestor persoane foarte bogate", a declarat într-un interviu în exclusivitate pentru Gândul Sorin Blejnar, preşedintele ANAF.

Funcţionarii posesori de Ferrari, cântăreţii de la petreceri, politicienii şi alţi oameni înstăriţi din România pot sta  însă liniştiţi până în 2010

Vestea bună pentru cei care ar putea fi vizaţi este că proiectul acesta ar putea fi gata abia peste un an. "Este un obiectiv îndepărtat pe care mi l-am propus. Peste un an, va exista această propunere, dar nu ştiu dacă va fi şi aprobată", adaugă Blejnar. Întrebat de ce anume depinde punerea ei în practică, şeful Fiscului a răspuns că "este o chestiune de voinţă".

"Este adevărat, în România, contribuabilii nu tremură când aud de Fisc. Ţine şi de cultura noastră, pe de-o parte, dar şi de faptul că noi nu avem atribut de cercetare penală prealabilă. În alte ţări, Fiscul are această competenţă şi e de înţeles de ce persoanele fizice şi juridice intră în fibrilaţii când se gândesc că vor face obiectul unor anchete de natură penală", explică Blejnar pentru Gândul, menţionând că speră ca şi România să ajungă să se alinieze unui sistem al Fiscului asemănător celui din Statele Unite.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri