Coronavirus - România: 113589 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

G7 este în favoarea unor noi reguli pentru o nouă ordine economică mondială, potrivit Romei

Saturday, 14 February 2009, 18:11 Sursă: NewsIn

Tremonti a precizat că acest corp minimal de reguli, denumit de Roma "etalon legal", o referire la "etalonul-aur", va fi prezentat la viitorul summit G20 de la Londra, ce se va desfăşura la începutul lunii aprilie şi la summitul G8 (G7 plus Rusia) din Italia prevăzut să aibă loc în luna iulie.

Ministrul a spus că această temă la care personal ţine foarte mult a fost dezbătută la dineul de deschidere a reuniunii G7. "Această reglementare nu se va limita la pieţele financiare", a precizat Tremonti.

Anterior, biroul său de presă anunţase că regulile respective vizează şi paradisurile fiscale şi fondurile speculative.

Ministrul a spus în conferinţa de presă care a marcat închiderea lucrărilor reuniunii G7 că au lipsit asemenea reguli pentru a preveni actuala criză. "Suntem întrebaţi cine va fi însărcinat să pună în aplicare aceste reguli", a mai spus ministrul, care nu a oferit însă şi un răspuns, limitându-se să afirme că "acest domeniu este încă mult prea neexplorat".

Potrivit preşedintelui Forumului pentru Stabilitate Financiară (FSF), Mario Draghi, care s-a exprimat în aceeaşi conferinţă de presă, Fondul Monetar Internaţional va fi cel chemat să monitorizeze respectarea noilor reguli.

"FMI, prin Programele pentru evaluarea sectorului financiar ((PESF), are posibilitatea de a merge în diverse ţări pentru a se asigura că structurile controalelor (de piaţă) sunt adecvate şi de a face în aşa fel ca ele să funcţioneze mai bine pe viitor", a explicat Draghi, guvernator al Băncii Italiei. "Avem în vedere să facem obligatorii aceste vizite de control pentru toţi cei care aderă la FMI", a precizat Draghi.

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri