Coronavirus - România: 18283 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fostul arhitect-şef al municipiului Bacău - inculpat pentru complicitate la dare de mită

Wednesday, 23 December 2009, 16:46 Sursă: REALITATEA.NET

Împreună cu Silvian Gheorghiţă Cortez, fostul arhitect-şef al Primăriei Bacău, mai sunt inculpaţi în acelaşi dosar două persoane: Lupu Ghiocel şi Nelia Ghervase. Concret, procurorii DNA - Serviciul Teritorial Bacău, susţin în rechizitoriul întocmit că \"în luna noiembrie 2008, inculpatul Lupu Ghiocel a promis repetat suma de 50.000 euro şi a oferit efectiv suma de 20.000 euro inculpatului Cortez Silvian Gheorghiţă, arhitect şef în cadrul Primăriei municipiului Bacău, la acea dată, în schimbul exercitării influenţei acestuia asupra denunţătorului, funcţionar public la aceeaşi primărie, având atribuţii de a aviza legalitatea dispoziţiilor emise în baza Legii 10/2001\".

\"În ziua de 13 februarie 2009 inculpatul Lupu Ghiocel a dat denunţătorului, prin intermediul inculpatului Cortez Silvian Gheorghiţă bijuterii din aur în valoare de 11.287 lei, iar în luna martie 2009 inculpatul Lupu Ghiocel a promis suma de 100.000 euro aceluiaşi denunţător, funcţionar public. Promisiunea a fost suplimentată de inculpata Ghervase Nelia la 200.000 euro în schimbul urgentării soluţionării notificării şi a acordării unor amplasamente avantajoase, prestabilite de inculpaţi.

În sarcina inculpatei Ghervase Nelia, s-a mai reţinut că, în perioada mai – octombrie 2009, a promis aceluiaşi funcţionar darea sumei de 1.000.000 euro pentru urgentarea soluţionării unei alte notificări la Legea nr.10/2001, prin care era solicitată retrocedarea a aproximativ 30 hectare de teren pe raza municipiului Bacău de către cetăţeni străini pe care inculpata îi reprezenta, precum şi pentru ca restituirea să se producă pe vechiul amplasament\", mai susţin procurorii DNA în rechizitoriu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău. Silvian Gheorghiţă Cortez, fostul arhitect şef al municipiului Bacău, a demisionat din funcţie în vară. După cum a declarat secretarul primăriei Bacău, în demisie acesta invocă \"motive de sănătate\" şi a plecat din municipiu.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri