Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fost procuror, prins încercând să plaseze bani falși pe piață

Thursday, 12 December 2019, 12:34 Sursă: realitatea.net

Politistii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău au prins în flagrant, pe raza municipiului Iaşi, un bărbat de 44 de ani din judeţul Dolj, imediat după ce plasase 4 bancnote false de 10 lei. În urma controlului corporal, asupra bărbatului au mai fost găsite alte 140 de bancnote de 10 lei și 15 bancnote de 50 lei.

Ulterior, poliţiştii au efectuat 4 percheziții domiciliare în locații frecventate de suspect, ocazie cu care au ridicat în vederea continuării cercetărilor alte 1200 bancnote contrafăcute de 10 și 50 lei, un laptop, o imprimantă, un scanner, folii transparente și alte unelte folosite pentru falsificarea bancnotelor.

”Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Buzău împreună cu procurorii din carul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, în perioada septembrie – decembrie a.c., au documentat activitatea infracţională a bănuitului despre care s-au obținut date și informații că are preocupări în ceea ce privește falsificarea de bancnotă autohtonă în cupiură de 50 și 10 lei și plasarea acesteia în mai multe județe din țară. Pe parcursul documentării s-a stabilit că suspectul frecventa diferite locaţii din ţară, Cluj, Brașov, Sibiu și Iași, locații care erau în general camere închiriate.

De asemenea, poliţiştii au stabilit că aparatura folosită pentru falsificarea de bancnotele era păstrată în Cluj, unde revenea periodic pentru a produce falsuri. Odată falsificate, bancnotele erau plasate tot de către bănuit în aproape toate județele din țară, în general în zone aglomerate, profitând de neatenția persoanelor care încasau banii”, transmit polițiștii.
Urmare a activităților desfășurate pe timpul documentării s-a stabilit că bărbatul este dat în urmărire națională, pe numele acestuia fiind emis mandat de arestare preventivă, în lipsă, pentru mai multe infracțiuni de delapidare și înșelăciune cu un prejudiciu important.

Doljeanul a fost prezentat Judecătoriei Buzău cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunilor de falsificare de monedă, punerea în circulație de valori falsificate, deținerea de instrumente în vederea falsificării și înșelăciune iar instanța de judecată a emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Citește continuarea pe realitateadebuzau.net


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri