FMI precizează că România nu a cerut negocieri pentru o eventuală finanţare de la instituţie

Thursday, 29 January 2009, 16:23 Sursă: NewsIn

Autor: Realitatea.NET
România nu a cerut începerea unor discuţii cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) în privinţa unei posibile finanţări, iar delegaţia FMI care se află în acest moment în România discută despre perspectivele economice din 2009, a declarat joi un purtător de cuvânt al FMI.

"Misiunea (FMI) din România discută evoluţiile recente şi perspectivele pentru 2009", a spus David Hawley, purtător de cuvânt al FMI, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Nu există vreo cerere din partea autorităţilor din România pentru începerea de discuţii legate de un program", a adăugat el. 

O delegaţie a FMI se află la Bucureşti în această perioadă, reprezentanţii instituţiei subliniind, în mod repetat, că este vorba de o misiune obişnuită, în care nu se discută despre vreun împrumut acordat României.

Un oficial de la reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti a sugerat joi că România a început discuţii cu CE în legătură cu un împrumut pentru acoperirea deficitului bugetar.

Însă reprezentanţa CE în România a precizat, la solicitarea NewsIn, că vizita delegaţiei de experţi ai Comisiei Europene în România a avut ca scop monitorizarea situaţiei macroeconomice şi a finanţelor publice în contextul finalizarii bugetului pe anul 2009 de către noul Guvern.

"Nu există nicio cerere de sprijin financiar la momentul de faţă, din partea autorităţilor române", se subliniază în comunicatul remis NewsIn.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri