Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, a fost trimis în judecată de DNA pentru a treia oară

Tuesday, 29 September 2009, 10:34 Sursă: NewsIn

Potrivit comunicatului, în rechizitoriul procurorilor s-a reţinut faptul că, pe 14 noiembrie 2006, Cornel Penescu, în calitate de acţionar la SC PIC S.A., i-a promis inspectorului de muncă de la I.T.M. Argeş, Anghelina Florian, suma de 10.000.000 de lei vechi, pentru ca acesta să facă un control superficial la sediul S.C. PIC S.A., să nu constate adevăratele încălcări ale Codului Muncii şi, implicit, să nu aplice sancţiuni contravenţionale. Suma de bani promisă a fost remisă efectiv la data de 15 noiembrie 2006, arată procurorii anticorupţie.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Argeş.

Patronul echipei FC Argeş, Cornel Penescu, a fost trimis în judecată, pentru a doua oară, pe data de 11 septembrie, în calitate de acţionar la SC PIC SA şi asociat la alte două firme, pentru dare de mită şi instigare la infracţiunea de fals intelectual săvârşit în legătură directă cu infracţiunea de dare de mită.

Procurorii DNA Piteşti i-au trimis în judecată, în data de 25 iunie, pe Cornel Penescu, Gheorghe Constantin şi Florin Prunea, alături de alţi 11 inculpaţi, printre care cinci arbitri, în dosarul corupţiei din fotbal declanşat la jumătatea lunii aprilie.

Cornel Penescu se află în prezent închis la Penitenciarul Mărgineni, din judeţul Prahova, împreună cu Liviu  Făcăleaţă, director general PIC şi cu Gheorghe Constantin,  fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), fiind cercetaţi în stare de arest preventiv în dosarul corupţiei din fotbal. 

Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri