Coronavirus - România: 422852 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fiecare dintre noi ar trebui să fie un "administrator de fond"

Monday, 13 July 2009, 03:59 Sursă: Business Standard

În mod evident, percepţia individuală diferă în funcţie de nivelul fiecăruia de pregătire, de locul de muncă, de salariu sau de afacerea pe care o conduce, în calitate de manager sau de patron. Dar ceea ce cred că se aplică într-o mare măsură la fiecare dintre noi este nevoia de siguranţă.

Pe de altă parte, cu toţii ne dorim să câştigăm cât mai bine, indiferent dacă este vorba de salariu, profit al companiei, dobânda bancară a depozitului constituit sau, de ce nu, când ne gândim la performanţa investiţiei pe care am făcut-o.

Chiar fără să ne dăm seama, fiecare dintre noi, cu bugetul propriu, trebuie să fie un “administrator de fond”. De fapt, fiecare persoană în parte trebuie să îşi evalueze toleranţa la risc, orizontul de investiţii şi să încerce să îşi imagineze ce venituri şi ce posibile cheltuieli va avea peste un an, sau chiar mai mult. Plecând de la această evaluare proprie, fiecare dintre noi poate să îşi creeze propria “politică de investiţii”. Dacă privim din acest punct de vedere, unul dintre cele mai importante lucruri este informarea în legătură cu aspectele esenţiale din punct de vedere economic.

Citeşte mai mult


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri