Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

"Festivalul Italian", organizat pentru prima oară în România, va promova cultura şi gastronomia ţării

Wednesday, 20 May 2009, 13:56 Sursă: NewsIn

"Festivalul Italian" este organizat în mai mult de 20 de ţări din lume, are două componente -una comercială şi una culturală - şi este pentru prima dată când este organizat şi în România.

Momentul cultural cel mai semnificativ, potrivit organizatorilor, este expoziţia arheologică "Magia chihlimbarului" dedicată lui Dinu Adameşteanu, cunoscut arheolog român care a făcut importante cercetări în Italia. Amuletele şi bijuteriile din Bazilicata antică vor fi expuse în perioada 26 mai şi 24 iunie la Muzeul Naţional de Istorie.

Tot în cadrul festivalului va fi proiectat, la 30 mai, filmul italian "Marea Neagră", care prezintă relaţia dintre o femeie bătrână italiană şi îngrijitoara sa din România. Regizorul Frederico Bondi va fi prezent la proiecţia filmului, care va avea loc Institutul Italian de Cultură.

Între 3 şi 5 iunie va fi prezentat la Institutul Italian de Cultură un ciclu de trei filme de comedie realizate după Al Doilea Război Mondial, oferind "un portret fidel şi lipsit de iluzii al Italiei de după război". La 3 iunie va fi prezentat "Una vita difficile" (1961, regia Dino Risi), la 4 iunie va fi proiectat "Signore e Signori" (1965, regia Pietro Germi) şi la 5 iunie,  "C' eravamo" tanto amanti (1974, regia Ettore Scole).

"Ziua bucătăriei şi a tradiţiei italiene" se va desfăşura la 3 iunie şi va include un program special în cadrul căruia se va realiza un periplu prin bucătăria tradiţională italiană, menit să dezvăluie secrete ale maeştrilor bucătari şi tradiţia gustului sub forma unui spectacol gastronomic.

"Corul Alpin din Valtellinia" va concerta la 2 iunie şi va prezenta un repertoriu de cântece legate de tradiţia alpină, cântece populare şi montane. La 4 iunie, Ambasada Italiei propune concertul de muzică populară italiană al grupului originar din Lucca "I Tarantolati di Tricaro", un spectacol cu ecouri pastrorale.

De asemenea, la 2 iunie, de ziua naţională a Italiei, va fi expusă la reşedinţa ambasadorului italian trofeul Cupei Mondiale la Fotbal câştigat de Italia în 2006, în Germania. Este pentru prima oară în cei aproape 80 de ani de la înfiinţarea trofeului când acesta ajunge pe teritoriul României.

În perioada desfăşurării festivalului o serie de magazine italiene de modă şi de design interior vor oferi reduceri şi oferte promoţionale, iar restaurantele italiene vor avea meniuri la preţuri speciale.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri