Coronavirus - România: 2245 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Femeile cu nivel ridicat de inteligenţă emoţională au o viaţă sexuală mai bună

Wednesday, 13 May 2009, 09:33 Sursă: NewsIn

Femeile inteligente din punct de vedere emoţional au de două ori mai multe orgasme decât cele inhibate, potrivit studiului ale cărui concluzii ar putea produce noi modele de consiliere pentru cele 40% dintre femei care nu se pot bucura pe deplin de sex.

Cercetătorii britanici au intervievat peste 2.000 de gemene cu vârsta cuprinsă între 18 şi 83 de ani în legătură cu viaţa lor sexuală. Acestora li s-a cerut să îşi măsoare abilitatea de a ajunge la orgasm, pe o scară de la unu la şapte, de la "niciodată" la "întotdeauna". Femeile participante la studiu au completat de asemenea o serie de chestionare create pentru a le măsura inteligenţa emoţională. Rezultatele arată că, dintre două surori gemene, cea care are o inteligenţă emoţională mai mare are un număr mai mare de orgasme.

Astfel, cercetarea publicată în Journal of Sexual Medicine arată că femeile care ţin cont mai mult de sentimentele lor şi de cele ale persoanelor din jur au mai multe orgasme.

O altă cercetare, efectuată de cercetători scoţieni şi cehi pe 2.300 de femei, a concluzionat că preludiul adaugă prea puţin la plăcerea totală a unei femei de a face sex şi că actul sexual în sine este mai important. Rezultatele acestui studiu contrazic eticheta tradiţională de dormitor, care dictează că bărbaţii nu trebuie să se grăbească şi să sară peste preludiu. Cercetătorii au concluzionat că, în contrast cu ipotezele multor terapeuţi sexuali şi specialişti din domeniu, ar trebui acordată mai multă atenţie calităţii şi duratei actului sexual în sine decât preludiului.


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri