Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fabrica de avioane din Craiova se află în impas financiar

Saturday, 14 March 2009, 04:20 Sursă: Realitatea TV

Fabrica de avioane din Craiova e de câteva luni în colaps financiar. Pentru că nu sunt comenzi, oamenii se tem că vor rămâne fără serviciu.

"Există un stres, stresul zilei de mâine că nu se ştie ce se poate întâmpla. E foarte greu pentru că fiind perioada asta şi cu criza nu prea ai unde să te angajezi!. Speranţa moare ultima, dar totuşi, după cum se petrec lucrurile situaţia este foarte grea" a spus unul dintre angajaţi.

Încă din luna noiembrie, aproape 400 de angajaţi din cei 650 au fost trimişi în şomaj tehnic. Oamenii au revenit la începutul lunii martie la serviciu, dar, din lipsă de comenzi, vor fi retrimişi acasă.

"Suntem foarte descoperiţi la ceea ce înseamnă comenzi, ceea ce înseamnă încasări şi deci. Suntem în imposibilitatea de a plăti atât salariile, dar şi furnizorii", a declarat Victor Peta, lider de sindicat.

Conducerea Fabricii de Avioane a cerut Autorităţii de Valorificare a Activelor Statului un ajutor de 14 milioane de lei, pentru a evita falimentul. Banii nu au fost însă primiţi. Fabrica de avioane din Craiova a fost scoasă la privatizare de AVAS.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri