Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

EXCLUSIV REALITATEA.NET - Remus Cernea: Voi respecta eticheta instituţiei prezidenţiale, dar nu renunţ la plete. Sunt un om liber

Monday, 16 November 2009, 14:57 Sursă: REALITATEA.NET

Cum interpretaţi refuzul de sâmbătă de la Cluj, când nu aţi fost lăsat să participaţi la dezbaterea publică?

Remus Cernea: Eu am răspuns unei invitaţii. Invitaţia era de vineri din partea domnului Traian Băsescu. De asemenea, am răspuns invitaţiei domnului Crin Antonescu care a spus iniţial că participă la orice dezbatere, în orice formulă. Am luat legătura cu staff-urile de campanie, am vorbit cu domnul Sever Voinescu, care m-a asigurat că nu este nicio problemă. M-am dus şi cu un sfert de oră înainte domnul Gheorghe Flutur de la PD-L i-a contactat pe colegii mei din staff şi le-a spus că nu mi se va mai permite să particip. În ce calitate a făcut domnul Flutur asta, este o enigmă. Sunt declaraţii ipocrite ale celor doi contra-candidaţi ai mei. Este clar că nu îşi asumă principiile democratice. Au ales calea monologului. Se tem de un candidat precum sunt eu.

Cum arată clasa politică în România anului 2009?

În aceşti 20 de ani am asistat la un infantilism politic. Cred că este momentul unei maturizări. Acest lucru nu se poate face decât cu intrarea în politică a unor figuri noi care să devină voci importante în România. Cei 20 de ani reprezintă un mare eşec.

Ce părere aveţi despre intorducerea parlamentului unicameral şi reducerea numărului de parlamentari?

Este indiferent numărul de parlamentari, dacă prin comportamentul lor demonstrează aceeaşi ineficienţă. Consider că aceasta este o temă falsă. Stabilirea acestui referendum de către preşedintele Băsescu, cu o temă de campanie a lui Traian Băsescu este una ilegală şi discriminatorie. Astfel, preşedintele Băsescu îşi furnizează singur o muniţie electorală. De ce nu se face un referendum şi pe o temă propusă de Remus Cernea?

O altă temă abordată la Cluj a fost legată de reforma în educaţie. Cum vedeţi dumneavoastră o astfel de reformă?

Nu se poate vorbi despre o dezvoltare economică, de o civilizare a unei ţări, fără investiţii majore în educaţie, în cercetare ştiinţifică.

Care este cartea dumneavoastră preferată?

Citesc şi recitesc foarte mult Cioran, Nietzsche. Citesc filosofie politică. Una dintre cărţile care au însemnat foarte mult pentru mine a fost seria DUNE pe care o recomand tuturor tinerilor, este o carte fabuloasă.

Şi care este filmul preferat?

Este un film recent, 21 de grame. Un film extraordinar, după părerea mea.

Ce gen de muzică ascultaţi?

Este evident, probabil, şi datoriă părului lung, ascult foarte mult rock, ascult şi foarte multă muzică clasică.

Ce veţi face după alegerile prezidenţiale?

Voi munci. Voi munci foarte mult la construcţia Partidului Verde. Trebuie ca şi în România să avem o politică verde puternică.

S-a spus că Remus Cernea este un candidat care iese din tipare. Pentru o carieră politică, aţi fi dispus să renunţaţi la părul lung şi la ţinuta vestimentară lejeră pe care aţi adoptat-o în campanie?

La părul lung nu văd niciun motiv să renunţ. În calitate de preşedinte al României, voi respecta eticheta instituţiei prezidenţiale. În ceea ce priveşte înfăţişarea mea, aici nicio lege de pe lume nu-mi poate impune nimic. Sunt un om liber şi vreau să trăiesc într-o ţară liberă.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri