Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Emil Constantinescu: Acest referendum este fără sens. Oamenilor li se sugerează că se va produce o schimbare rapidă

Friday, 25 September 2009, 12:33 Sursă: REALITATEA.NET

Emil Constantinescu şi-a arătat dezacordul faţă de referendumul pentru Parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari, considerându-l "fără sens", deoarece trecerea de la un Parlament bicameral la unul unicameral se poate face prin Constiuţie, iar numărul parlamentarilor poate fi modificat prin modificarea legii parlamentare.

"Trebuie păstrate două camere cu atribuţii complet diferite, iar numărul de parlamentari rtebuie redus, lucru care se poate face prin legea electorală", a spus fostul şef de stat.

"Acest referendum este fără sens. Oamenilor li se sugerează că se va produce o schimbare rapidă. Dar nu este aşa, oamenii vin la referendum, votează, după care trebuie să se facă un proiect în Paralment, după care  trebuie să se facă un referendum pentru schimbarea Constituţiei, şi oricum nu se aplică decât în 2012", a explicat Constantinescu, considerând că "în perioadă de criză nu ar trebui să se producă asemenea schimbări."

"Preşedintele trebuie să vegheze la buna desfăşurare a activităţilor insituţiilor statului şi să fie un mediator între instituţiile statului şi societate. Dar trebuie să se adreseze părţii active a societăţii şi să ceară societăţii să sprijine Parlamentul şi Justiţia, chiar dacă asta nu aduce voturi", a mai adăugat fostul şef de stat.Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri