Coronavirus - România: 32079 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Emil Boc spune că Guvernul nu are în vedere modificarea regimului drepturilor de autor

Tuesday, 07 April 2009, 12:25 Sursă: NewsIn

Boc a declarat, la postul public de radio, că este dezamăgit că "se pun în cârca Guvernului" propuneri sau recomandări înaintate de sindicate şi de patronate, care sunt prezentate ca măsuri certe luate de Executiv.

"Noi nu putem respinge formularea lor, dar decizia şi-o asumă Guvernul, iar poziţia mea rămâne constantă: nu cred că problema drepturilor de autor este problema numărul 1 a României şi nu cred că ea necesită reglementări suplimentare în momentul de faţă. Dar eu nu pot să limitez dezbaterea publică şi să spun că, dacă o asemenea propunere se face, ea trebuie oprită în dezbaterea publică. (...) Guvernul, în acest moment, prin vocea mea, nu are în vedere modificarea regimului drepturilor de autor", a declarat premierul.

Sindicatele au convenit luni cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor şi cu cei ai patronatelor să fie eliminată plata drepturilor de autor în mass-media, a declarat luni, pentru NewsIn, secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, Cristian Pârvan. În schimb, partenerii sociali au căzut de acord ca plata prin drepturi de autor să fie menţinută în cultură sau în unele ramuri din inginerie, a menţionat Pârvan. El a precizat că patronatele nu au avut obiecţii la propunerea sindicatelor.

Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a explicat pentru NewsIn că este vorba de o propunere mai veche de modificare a Codului Fiscal, ce a fost luni acceptată şi de patronate şi de Ministerul Finanţelor, şi care ar viza interzicerea plăţii simultane a unui angajat cu salariu şi cu drepturi de autor de către aceeaşi firmă.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri