Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Elena Udrea a dezvăluit lista instituţiilor de presă care au beneficiat de diurnă din partea MT

Monday, 03 August 2009, 20:30 Sursă: REALITATEA.NET

Elena Udrea a explicat despre diurnele acordate jurnaliştilor de la diferite trusturi media din 2001 până în prezent, printre jurnalişti figurând şi Robert Turcescu, realizator al emisiunii 100%.

"Chiar dacă ziarişti din toate trusturile media şi de presă au beneficiat de cazare, transport şi masă în cadrul deplasărilor organizate de Ministerul Turismului, nu cred că am cerut nici unui ziarist să aibă vreo atitudine pozitivă la adresa mea. Elena Udrea a fost un om tocat timp de patru ani de zile şi a existat şi există o campanie mediatică împotriva mea, pentru că în ultimele şase luni am avut parte de sute de ştiri şi articole în presă cu conţinut negativ la adresa mea", a declarat Elena Udrea.

Elena Udrea a acuzat PNL că a cheltuit peste 9 milioane de euro pentru acţiuni de promovare în Spania prin agenţii guvernamentale, faţă de 380.000 de euro, suma cheltuită de Ministerul Turismului în concertul de la malul mării.

"Eu am cheltuit 380.000 de euro într-un pachet de evenimente, iar în acest pachet a intrat şi scena de care vorbeşte presa, dar trebuie să specific că Ministerul Turismului nu se ocupă de achiziţionat scene, ci se ocupă de achiziţionat evenimente, iar suma cheltuită de mine pentru promovare a adus milioane de euro la bugetul statului datorită numărului de turişti prezenţi la evenimentele organizate", a afirmat Elena Udrea.

Elena Udrea a explicat şi modul în care au fost cheltuiţi banii publici la concertul de la malul mării.

"Pentru concertul de la malul mării cu Goran Bregovic, Ministerul Turismului a cheltuit suma de 42.000 de euro, iar spotul pentru promovarea turismului românesc a fost o gratuitate în cadrul unui parteneriat public-privat, iar sumele care vor fi cheltuite pentru difuzarea lui au fost atribuite legal în urma bugetului alocat", a explicat Elena Udrea.

Elena Udrea a mărturisit că nu a fost încă invitată la comisie dar aşteaptă să-i ofere Ludovic Orban explicaţii.

"Aştept să-mi ofere Ludovic Orban mai multe explicaţii, printre care aş vrea să aflu cum de s-au cheltuit în timpul guvernării PNL peste 20 de milioane de euro în achiziţionarea de maşini pentru Poşta Română", a spus Elena Udrea.

Academia Caţavencu a publicat lista cu beneficiarii diurnelorAlte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri