Coronavirus - România: 118054 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Elena Băsescu a demisionat din PD-L şi va candida ca independent la europarlamentare

Wednesday, 18 March 2009, 10:22 Sursă: REALITATEA.NET

"Nu doresc să mă ascund după listele unui partid.  Nu doresc ca tata să fie acuzat de nepotism. Nu doresc ca PD-L să fie pus în situaţia dificilă de a alege între mine şi intelectuali şi, prin urmare, am decis să demisionez din PD-L şi să candidez ca independent la europarlamentare, cu menţiunea că voi reveni după alegerile din 7 iunie. Sunt conştientă că nu am şanse reale de a ajunge în Parlamentul European, mai ales că legea prevede că până la 7 aprilie să adun 100.000 de semnături, lucru aproape imposibil", a spus Elena Băsescu care a apelat la prietenii din organizaţia de tineret a PD-L să o ajute să strângă semnăturile necesare.

Elena Băsescu a spus că ştie ce presupune o astfel de candidatură şi de ce resurse este nevoie şi a menţionat că "o asemenea campanie presupune resurse financiare, dar şi ambiţie şi determinare". 

Elena Băsescu şi-a anunţat intenţia de a candida la europarlamentare la sfârşitul lunii februarie. Secretarul general al Organizaţiei de Tineret a PD-L, Elena Băsescu, şi-a exprimat speranţa că va reuşi să strângă cele 100.000 de semnături necesare, eventual cu ajutorul membrilor OT-PDL.

Întrebat despre candidatura fiicei sale la europarlamentare, preşedintele Traian Băsescu a spus că fiica sa este "mult mai deşteaptă decât se crede" şi că "ştie ce face, pentru că am crescut-o eu". VEZI DECLARAŢIA PREŞEDINTELUI

Citeşte şi Jean Sarkozy, varianta franceză a Elenei BăsescuAlte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri