Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Edilii sectorului 4 au aprobat construcţia unor blocuri pe spaţiul verde, lângă Parcul Tineretului

Monday, 06 April 2009, 09:38 Sursă: NewsIn

"Planul aprobat contravine Legii mediului, care interzice schimbarea destinaţiei unui spaţiu verde amenajat, iar terenul de 20.000 de metri pătraţi apare ca spaţiu verde în hărţile municipalităţii", a declarat vicepreşedintele Asociaţiei Eco-Civica, Dan Trifu. O altă organizaţie neguvenamentală, Salvaţi Bucureştiul, a anunţat că va ataca PUD-ul în contencios administrativ.

Surse din rândul consilieriilor locali ai sectorului 4 spun că au fost obligaţi să emită PUD-ul de o hotărâre judecătorească definitivă obţinută de Mărioara Micşunescu. În 2008, aceeaşi Mărioara Micşunescu i-a obligat pe edilii Capitalei, tot prin hotărâre judecătorească, să-i cedeze cei 20.000 de metri pătraţi de teren la marginea Parcul Tineretului.

Recent, Mărioara Micşunescu a depus un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) prin care cere să-i fie aprobată construirea unui bloc turn de 57,5 metri, în apropierea lacului Văcăreşti. Respectivul PUZ vizează o suprafaţă de 6.673,27 metri şi permite construcţii cu înălţimea de 12 etaje.
Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri