Ecaterina Andronescu spune că Justiţia trebuie să intervină în cazurile falsurilor academice

Wednesday, 22 April 2009, 09:57 Sursă: NewsIn

Andronescu a precizat că se apropie finalizarea anchetei, astfel că cel mai târziu săptămâna viitoare rezultatele vor fi prezentate public, împreună cu propunerile către autorităţile abilitate, întrucât Ministerul se poate încadra doar în anumite atribuţii pe care le are. "Aici este vorba despre intervenţia procuraturii, justiţiei, care trebuie să dea pedepsele maximale", a afirmat ministrul Educaţiei.

"Justiţia şi instituţiile abilitate trebuie să-şi facă datoria. Noi, din punct de vedere al Ministerului, verificăm toate acele structuri care au fost desfiinţate prin HG în 2001 şi 2002. Sunt 37 de foste universităţi care ar fi trebuit să fie lichidate în 2005 şi 2006. Din păcate, ele au continuat să producă falsuri academice, aşa-zis academice. Noi propunem univesităţilor care au elaborate diplomele să anuleze aceste diplome, pentru că au în spate diplome de bacalaureat false", a mai adăugat ministrul.

Potrivit Ecaterinei Andronescu, din analiză s-a constatat că este vorba despre "falsuri ordinare". "Există o mare diferenţă între hârtia pe care noi tipărim diplomele adevărate, hârtie care are elemente de secretizare, şi această hârtie care încearcă să reproducă, dar evident nu are aceste elemente de securizare", a explicat ministrul.
Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri