Coronavirus - România: 4761 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Drumul "lui Băsescu" nu a fost terminat nici după zece ani de lucrări

Monday, 06 July 2009, 02:33 Sursă: Realitatea TV

Lucrările au fost sistate de mai multe ori în ultimul deceniu, iar constructorul aşteaptă acum banii pentru a începe şantierul la ultima porţiune de 20 de kilometri. Drumul şi-a câştigat notorietatea pe vremea când ministru al Transporturilor era Traian Băsescu.

El a decis ca sudul Văii Jiului să aibă legătură directă cu judeţul Caraş Severin. Lucrările au traversat munţii, din oraşul Uricani până spre Herculane, şi nu de puţine ori au fost întrerupte. Două au fost motivele principale care au determinat sistările repetate ale lucrărilor.

Pe de o parte, constructorul nu şi-a primit la timp banii, iar pe de altă parte au fost protestele repetate ale ecologiştilor de la Greenpeace. Aceştia s-au opus şantierului pe motiv că lucrările trec prea aproape de limita cu parcul naţional Retezat.

În timp însă, constructorii au obţinut toate avizele de mediu, dar şi banii de la ministerul Transporturilor. Acum este aşteaptată ultima tranşă de bani, aproape 250 de milioane de lei, pentru ca lucrările la ultimul tronson al DN 66A să poată fi demarate.

Pentru ultimul tronson de drum, în lungime de 20 de km, considerat de altfel cel mai dificil, este nevoie de aproape 250 de milioane de lei. Constructorii spun că drumul ar putea fi gata în 2011.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri