Dosarul finanţatorului FC Argeş va fi strămutat la Tribunalul Prahova, a decis instanţa supremă

Thursday, 27 August 2009, 07:35 Sursă: NewsIn

Autor: Realitatea.NET
Avocatul lui Cornel Penescu a susţinut miercuri, 26 august, în faţa magistraţilor de la curtea supremă, că cererea de strămutare a dosarului în care clientul său este judecat pentru dare de mită este justificată, având în vedere o serie de articole publicate în ziarul Top, care îi aparţine lui Penescu. Astfel, a spus avocatul finanţatorului FC Argeş, în ziarul al cărui patron este Penescu au apărut mai multe articole critice la adresa unor judecători din Argeş, fapt care ar putea influenţa imparţialitatea magistraţilor care judecă dosarul finanţatorului FC Argeş.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a luat în discuţie pe 26 august cererea finanţatorului echipei FC Argeş, Cornel Penescu, de strămutare de la Tribunalul Argeş la o altă instanţă, egală în grad, a dosarului în care el a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie, mai exact oferirea de mită mai multor arbitri de fotbal.

"În principiu, s-a făcut referire în cerere la duşmăniile locale. Spre exemplu, ziarul Top, care îi aparţine lui Cornel Penescu, a publicat, în urmă cu ceva timp, un serial foarte dur în legătură cu averile judecătorilor din Argeş, precum şi cu cumetriile acestora şi toate celelalte legături", au declarat, pentru NewsIn, surse apropiate omului de afaceri.

Finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, fostul preşedinte al CCA Gheorghe Constantin şi directorul PIC, Liviu Făcăleaţă, vor rămâne în arest, după ce Curtea de Apel Piteşti a admis pe 21 august recursul procurorilor DNA la decizia Tribunalului Argeş de revocarea a mandatelor de arestare preventivă.

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri