Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Doi poliţişti rutieri craioveni sunt cercetaţi pentru luare de mită

Saturday, 11 April 2009, 19:08 Sursă: NewsIn

Vineri seară, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi mai mulţi ofiţeri ai DGA au ieşit pe stradă pentru a-i testa pe poliţiştii craioveni. Unul dintre ofiţerii DGA s-a urcat la volan şi a călcat cam tare pedala de acceleraţie, cu mult peste limita legală admisă.

A fost oprit de agenţii de poliţie Ştefăniţă Nedelcu (29 ani) şi Viorel Bălaşa (27 ani). Ofiţerul sub acoperire le-a propus celor doi să nu îi întocmească proces-verbal de contravenţie şi, în schimbul acestui favor, li s-a dat suma de 300 lei. Poliţiştii Biroului Poliţiei Rutiere Craiova au luat banii, iar în procesul-verbal de contravenţie au menţionat faptul că şoferul este amendat din cauză că nu a purtat centura de siguranţă.

După ce au băgat banii în buzunar, cei doi agenţi de poliţie au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. În cursul zilei de sâmbătă au fost prezentaţi Tribunalului Dolj, magistraţii dispunând continuarea cercetărilor cu cei doi în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită şi fals intelectual.

Totodată, s-a dispus interdicţia de a părăsi ţara pe o perioadă de 29 de zile, faţă de cei doi agenţi de poliţie.

"Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj se delimitează ferm de astfel de fapte ce aduc atingere imaginii poliţiştilor doljeni şi am luat imediat măsura punerii la dispoziţie a celor doi agenţi, care nu vor mai avea dreptul de a desfăşura activităţi operative pe perioada desfăşurării anchetei", a declarat subcomisarul Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri