Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Doi britanici vor călători cu o maşină zburătoare din Londra şi până în Africa - GALERIE FOTO

Tuesday, 13 January 2009, 17:13 Sursă: REALITATEA.NET

După decolare, Giles Cardozo, de 29 de ani şi Neil Laughton, de 45 de ani, călătoresc prin Franţa, Spania, Maroc, Sahara şi Mali, urmând ca pe 20 februarie să ajungă la destinaţia finală, la Timbuktu. 

Membrii expediţiei plănuiesc să conducă acolo unde sunt drumuri şi să zboare pe desupra strâmtorii Gibraltar, munţilor Atlas din Maroc, dar şi pe deasupra deşertului Sahara. 

Vehicul zburător poate trece de la funcţiile pentru teren la cele pentru zbor în doar trei minute, şi poate zbura până la o altitudine de 4.500 de metri. În aer poate atimge o viteză de 110 km/oră, în timp ce pe uscat ajunge la 180 km/oră. Maşina este dotată cu suspensii pe toate cele patru roţi, astfel încât poate rezista şi pe terenurile accidentate.

Aventurierii britanici vor fi însoţiţi la sol de o altă echipă, care se va deplasa  cu maşini de teren şi motociclete, cu ajutorul cărora vor transporta apă, mâncare şi bio-combustibil.

Cei doi britanici din maşina zburătoare vor fi nevoiţi să suporte temperaturi extrem de scăzute de până la -30 de grade Celsius, dar şi  temperaturi foarte ridicate de 50 de grade. 

Vehiculul zburător a fost creat de inventatorul britanic  Giles Cardozo, în doar 18 luni, informează dailymail.co.uk. Cardozo este considerat unul dintre cei mai buni piloţi de parapantă, el reuşind în 2007 să zboare deasupra Everestului.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri