Directorul general al APIA, Dan Gherghelaş a demisionat

Thursday, 05 February 2009, 15:18 Sursă: NewsIn

Autor: Realitatea.NET
Analiza activităţii APIA care a avut loc miercuri la Ministerul Agriculturii a evidenţiat deficienţe în activitatea instituţiei cum ar fi întreruperi dese ale sistemului informatic şi suprapuneri de atribuţii la nivelul aparatului central al instituţie, ceea ce a condus la ineficienţă.

Un comunicat de presă transmis joi de ministerul Agriculturii Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR) arată că ministrul agriculturii Ilie Sârbu a dispus ca în cel mai scurt timp să fie reanalizat, sub aspectul eficienţei, circuitul informaţiilor în vederea scurtării termenelor de finalizare a dosarelor de plată. De asemenea, Sârbu a atras atenţia asupra modului iî care firma care asigura soft-ul respectă prevederile contractuale, solicitând, în paralel, o evaluare amănunţită a activităţii întregului aparat al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

"Din analiză a reieşit faptul că circuitul datelor este îngreunat de unele proceduri auxiliare menite să evite supra-declarările, dar care prelungesc nepermis de mult termenele de finalizare a dosarelor de plată, prin rechemări succesive ale viitorilor beneficiari la centrele judeţene ale Agenţiei. De asemenea, unităţile teritoriale ale APIA reclamă desele deficienţe şi întreruperi ale programului informatic de înregistrare şi de prelucrare a datelor din cererile de sprijin, întrucât proiectantul de soft nu a remediat toate problemele semnalate. Au fost constatate, de asemenea, o serie de încrucişări de activităţi şi suprapuneri de atribuţii în ce priveşte organizarea departamentelor şi funcţionarea aparatului central al Agenţiei, fapt care a condus adesea la prelungiri de termene şi ineficienţă în îndeplinirea actului administrativ.

Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri