Coronavirus - România: 5467 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dinu Patriciu şi-a vândut participaţia la grupul Rompetrol

Friday, 26 June 2009, 12:23 Sursă: REALITATEA.NET

"În concordanţă cu termenii iniţiali ai contractului semnat în august 2007 cu compania KazMunaiGaz (KMG), prin care aceasta a achiziţionat 75% din acţiunile Rompetrol Group (TRG) de la Rompetrol Holding SA, am decis să-mi exercit dreptul de vânzare către KMG al pachetului de 25% acţiuni rămase în cadrul Rompetrol Grup. Intenţionez în continuare să îmi concentrez eforturile în trei sectoare principale: piaţa imobiliară europeană, mass media şi un număr de alte proiecte importante din zona sectorului energetic. Mediul actual economic şi financiar global oferă oportunităţi excepţionale pentru investitori cu lichidităţi majore, iar eu sunt implicat activ în dezvoltarea unui număr de proiecte noi care necesită un nivel maxim de timp şi atenţie din partea mea", precizează Dinu Patriciu.

Omul de afaceri mai spune că este încrezător că aceasta este abordarea optimă atât pentru The Rompetrol Group (TRG), cât şi pentru acţionarii şi angajaţii săi, având în vedere că acţionarul majoritar KMG are toate competenţele, resursele şi determinarea pentru a duce compania mai departe, pe următoarea treaptă de dezvoltare. 
Un nou director general executiv va fi numit în fruntea Grupului Rompetrol.

"Încă din august 2007, când KMG a achiziţionat pachetul iniţial de 75%, am observat nivelul extrem de ridicat de expertiză, experienţă, şi, mai presus de toate, angajament pentru succesul companiei, pe care KMG le-a investit în TRG, astfel încât sunt confident că las compania pe mâini sigure şi capabile",  mai spune Patriciu.

Cotat ca fiind cel mai bogat om din România, Patriciu afirmă că, în continuare, intenţionează să-şi ofere sprijinul total KMG, pe parcursul perioadei de tranziţie, până cand un nou CEO va fi numit în fruntea companiei.

"De când am preluat controlul Rompetrol în 1998 şi până în prezent, am transformat o companie care era declarată de către World Bank un activ distrus, pierdut, într-o companie petrolieră modernă, europeană, de success, care operează în prezent în 13 ţări, la standardele cele mai înalte de competitivitate. Am certitudinea că acţionarul KMG împărtăşeşte pe deplin angajamentul şi încrederea mea în viitorul Rompetrol", afirmă Patriciu.

Compania de stat din Kazakhstan, KazMunaiGaz, a achiziţionat în august 2007 o participaţie de 75% din acţiunile The Rompetrol Group.

La începutul lunii iunie Dinu Patriciu a declarat că nu intenţionează să-şi vândă partea din Rompetrol.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri