Dinamo - Slovan Liberec 0-2. Din cauza suporterilor, Dinamo riscă excluderea din Europa

Thursday, 20 August 2009, 20:04 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

După două sezoane continentale ratate, Dinamo a revenit să joace în Europa. Suporterii încă suferă după incredibila ratare a campionatului, iar asta s-a văzut în gradul de ocupare al stadionului, 75 %.

Joi seară ei au depăşit însă limitele şi, la fel ca la Piteşti în finalul ediţiei trecute de campionat, au intrat pe teren, în timpul jocului. De această dată i-a văzut întreaga Europă, iar arbitrul nu le-a putut tolera manifestările şi a fluierat sfârşitul partidei înainte de vreme. Era minutul 88, iar integritatea fizică a jucătorilor era pusă în pericol, de sutele de fani ameninţători ce se adunaseră pe pista de atletism din jurul terenului, unii dintre ei chiar intraţi pe gazon.

Din această cauză, Dinamo riscă să piardă meciul cu 3-0, la masa verde, iar terenul din Ştefan cel Mare va fi suspendat pentru multe etape. Dealtfel, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a spus după aceste incidente că UEFA va suspenda probabil echipa Dinamo din cupele europene, pentru un an sau doi. Din păcate, aproape că a devenit obişnuinţă ca suporterii alb-roşilor să se dedea la scene reprobabile la meciurile echipei lor în cupele europene.

Toamna trecută, la NEC Nijmegen, galeria "câinilor" a vandalizat sectorul de tribună unde a fost cazată şi a aruncat cu o torţă aproape de portarul olandezilor, iar din această cauză a primit o amendă de 20.000 franci elveţieni şi ultim avertisment. Tocmai din cauza faptului că Dinamo este recidivistă toate opiniile oamenilor de fotbal converg spre ideea că echipa va fi exclusă din competiţiile continentale.

Vedeţi aici cele mai importante momente ale meciului Dinamo - Slovan 0-2

Citeşte şi

Becali: "Aceşti huligani trebuie să fie băgaţi la închisoare, bătuţi şi tocaţi!"

Dragomir: "Dinamo va fi afară din Europa ani de zile de acum înainte!"

Crăciunescu: Măsurile vor fi foarte dure, e cea mai gravă situaţie

Lupescu: "Dinamo riscă sancţiuni foarte, foarte drastice! E recidivistă, după episodul Nijmegen


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri