Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

DIN CULISELE PD-L. Băsescu: Să sărbătoresc, ce? Referendumul, dar ăsta acasă cu soţia

Sunday, 22 November 2009, 21:09 Sursă: REALITATEA.NET

Ioana Băsescu s-ar putea să fi avut dreptate. Fiica cea mare a preşedintelui a venit la sediul PD-L din Modrogan 1, îmbrăcată cu un tricou negru pe care scria cu litere argintii “Tata bate tot!”. Iar asta cel puţin duminică seară, s-a întâmplat. Băsescu a câştigat conform exit-poll-urilor prima rundă a luptei pentru Cotroceni şi a reuşit să obţină un scor valid pentru referendumul pentru parlament unicameral, însă zâmbete prea convingătoare nu se citeau pe chipurile liderilor PD-L. Diferenţa de scor destul de mică faţă de Mircea Geoană s-ar putea să le fi dat fiori.

De altfel, premierul Emil Boc a caracterizat în faţa presei victoria drept una “moderată”, în timp ce şeful statului a fost chiar şi mai tranşant. Întrebat de jurnalişti dacă se va duce să sărbătorească, Băsescu a spus, din nou cu vocea plină: “Să sărbătoresc ce? Referendumul poate, dar ăsta îl sărbătoresc acasă cu soţia”. Prezidenţiabilul PD-L a adăugat că probabil numărătoarea voturilor va aduce o modificare de 1-2 procente faţă de rezultatele exit-poll-urilor. Şeful statului a afirmat că se aşteaptă acum ca Parlamentul să convoace între cele două tururi comisia pentru revizuirea Constituţiei, pentru că senatorii şi deputaţii nu pot să nu mai ţină acum cont de voinţa poporului şi trebuie să-şi anuleze privilegiile. Băsescu a mărturisit că validarea referendumului reprezintă cel mai important motiv de bucurie după aderarea României la UE în 2007.

Traian Băsescu nu a omis să amintească din nou că rezultatul prezidenţial de duminică seară reprezintă o victorie a forţelor de dreapta: “Eu de mult m-am declarat susţinătorul unei astfel de majorităţi!”

EBA: Tata ne-a spus să nu stăm în spatele lui
Bucuria a fost destul de moderată şi pe chipul fiicelor şefului statului, Ioana şi Elena Băsescu. Ultima a privit în mijlocul poporului PD-L rezultatele exit-poll-urilor şi a ţopăit de bucurie la vestea că referendumul a fost validat. La un moment dat l-a întrebat în soaptă pe un militant PD-L unde este Ioana, pentru că “tata” le-a cerut să nu stea în spatele lui. Fiica cea mare însă rămăsese blocată pe trepte, undeva în apropierea preşedintelui. Mai târziu, EBA a pozat alături de Elena Udrea şi câţiva susţinători portocalii pentru .... chiar Ioana, “înarmată” cu un aparat.

După declaraţiile oficiale, liderii partidului au plecat în Modrogan 22 la numărătoarea paralelă a voturilor. Poporul pedelist plecase însă la circa 10 minute după discursul preşedintelui. Nici el nu prea avea motive de sărbătoare.

Udrea: Antonescu s-ar fi întâlnit sâmbătă cu Guşă pe autostradă
Sosită printre primii la sediului partidului, dar nu cu mai mult de o oră înaintea exit-poll-urilor, Elena Udrea s-a simţit nevoită să dea explicaţii presei pentru absenţa de la dezbaterea de vineri seară de la Parlament. “M-am gândit să îi lăsăm şi pe tineri să apară, pentru că noi apărem mereu în spatele preşedintelui, la poză. Mamă, sunt eu!”. Nu a părut foarte optimistă în privinţa unei înţelegeri cu liberalii şi a spus că strategia pe care se va miza în turul doi este: “Aliatul nostru este poporul român!”. După care le-a povestit jurnaliştilor despre un sms misterios pe care l-ar fi primit sâmbătă. Poate o intoxicare, poate nu. Un mesaj în care era informată de o întâlnire de sâmbătă seară între Crin Antonescu – Cozmin Guşă (consilierul lui Mircea Geoană, n.red.).

Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri