Din cauza crizei financiare, bistriţenii îşi repară telefonul mobil vechi în loc să cumpere unul nou

Tuesday, 29 September 2009, 20:02 Sursă: Realitatea TV

Bistriţenii resimt criza financiară şi nu îşi mai cumpără telefoane mobile noi. Centrele în care se pot repara aparatele telefonice sunt la mare căutare. Mulţi nu-şi permit să facă, în această perioadă, investiţii în aceste obiecte devenite indispensabile.
Adaugă părerea ta
Clienţii atelierelor de depanare a telefoanelor mobile spun că bistriţenii apelează la reparaţii pentru că nu îşi permit un telefon nou. Depanatorii de telefoane mobile spun că numărul clienţilor a crescut simţitor în ultimele luni. Este una dintre puţinele afaceri pe care criza economică a ajutat-o să se dezvolte.

"Deci numărul persoanelor care vin să repare telefoanele a crescut comparativ cu lunile trecute, chiar şi la 70 de persoane pe zi. Clienţii îi avem din toate păturile sociale, chiar şi de la oamenii din înalta clasă socială, ce-i drept ceva mai scumpe, şi avem şi oameni care vin cu orice model de telefon efectiv să-l repare", a declarat Sorin Mureşan, depanator telefoane mobile.

Pentru schimbarea unui ecran al telefonului mobil, bistriţenii plătesc între 15 şi 35 de lei, iar pentru înlocuirea unui difuzor până la 60 de lei, în funcţie de marca telefonului. În Bistriţa funcţionează şase ateliere pentru repararea telefoanelor mobile.