Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dezbatere publică referitoare la proiectul de sterilizare a câinilor şi pisicilor

Tuesday, 24 February 2009, 12:09 Sursă: REALITATEA.NET

Asociaţia de protecţia animalelor Robi a declarat că aceasta este o premieră la nivelul consiliilor locale şi un model demn de urmat de către toţi primarii din toata ţara.

"Suntem la început de drum bun şi avem nevoie de mult ajutor din partea tuturor celor care doresc să nu  mai vadă animale chinuite, abuzate şi nici oameni terorizaţi de haitele de câini. Noi dorim să ajungem în situaţia de a controla înmulţirea câinilor şi pisicilor, aşa încât să apară pe lume doar atâţia câţi îşi vor găsi stăpâni. Nu este un obiectiv ambiţios ci doar unul de bun simţ, umanitar", a precizat asociaţia într-un comunicat.

"Nu înţelegem atitudinea reprezentanţilor Consiliului Medicilor Veterinari care au adus amendamente acestei hotărâri dintre care unele, în opinia noastră nu fac nimic altceva decât să tergiverseze punerea în aplicare a acestei hotărâri. De altfel am fost avertizaţi că vor contesta hotărârea, dacă nu se va ţine cont de amendamentele dumnealor, ceea ce va însemna că punerea ei în aplicare va avea de aşteptat. În acest răstimp multe animale vor apărea pe lume şi mai apoi vor fi abandonate pe domeniul public, ceea ce va fi in detrimentul tuturor", a mai spus asociaţia Robi.

Organizaţia a precizat că se aşteptau de la Consiliul Medicilor Veterinari să vină cu propuneri de colaborare, şi nu să pună piedici proiectului.

Hotărârea prin care proprietarii de câini vor fi obligaţi să-i înregistreze şi să-i sterilizeze va fi supusă aprobării consilierilor generali ai Capitalei în şedinţa din 27 februarie.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri