Coronavirus - România: 18283 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Deprecierea leului ar putea scumpi benzina cu şapte procente în 2010

Sunday, 20 September 2009, 19:48 Sursă: Business Standard

Analiştii de pe piaţa financiară nu exclud o depreciere uşoară a leului la începutul lunii octombrie, când se stabileşte valoarea accizelor pentru anul 2010. Cursul de la 1 octombrie va fi folosit pentru a calcula valoarea accizelor din anul următor, după cum arată legislaţia fiscală a ţării. Iar un leu mai depreciat pe data de 1 octombrie ar genera sume mai mari la bugetul de stat în 2010.

În acest sens, economiştii consideră că este posibil să vedem o variaţie scăzută a leului la începutul lunii viitoare, în sensul unei deprecieri uşoare. Totuşi, tot ei subliniază şi faptul că această slăbire a leului s-ar putea să nu aibă loc, iar leul să se menţină la un curs stabil.

“Nu cred că există o politică deliberată a băncii centrale de a deprecia leul în această perioadă pentru a contribui la o valoare mai ridicată a accizelor. Dar nu exlud nici varianta ca leul să se deprecieze în acest interval de timp, nu neapărat din acest motiv”, a declarat pentru Business Standard analistul financiar Aurelian Dochia. Citeşte mai mult


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri