Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Decizia Ministerului Educaţiei de a anula diplomele de la Spiru Haret a spulberat visele absolvenţilor

Friday, 17 July 2009, 09:18 Sursă: Realitatea TV

După ani de facultate şi mulţi bani investiţi în taxe şi echipamente, visul de a deveni profesor s-a spulberat în doar câteva minute. Simona Bucureasa este din Hunedoara şi vara aceasta a terminat Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport la Universitatea Spiru Haret din Deva. Cu cinci minute înainte să înceapă examenul de titularizare, însă, a fost dată afară din sală. Motivul: licenţa susţinută la Spiru Haret nu era validă. 

Simona a visat întotdeauna să fie profesor de educaţie fizică pentru că îi place mişcarea.

Între vis şi realitate s-a interpus, însă, decizia ministrului Educaţiei de a anula unele diplome de licenţă eliberate de Universitatea Spiru Haret.

"M-am dus foarte liniştită la titularizare, iar acolo, surpriză, cu cinci minute înainte de a intra în sală au venit cu o alta lista, probabil de la Bucureşti şi ni s-a spus că studenţii de la Spiru Haret nu îşi pot exercita dreptul de a da acest examen (...) Aşteptam din partea dânsei să se gândească dacă lasă o sută de mii de studenţi pe drumuri, care nu mai au nicio şansă în domeniul în care s-au pregătit, ceea ce nu este prea normal", a povestit Simona Bucureasa.

Odată cu anularea diplomei, Simona a pierdut şansa de a deveni profesor de sport şi este nevoită să dea o altă licenţă, la o altă universitate, anul viitor.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri