Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dan Nica: Radarele fixe nu vor fi repuse în funcţiune cât voi fi eu ministru de Interne

Friday, 08 May 2009, 12:18 Sursă: NewsIn

"Funcţionarea radarelor fixe nu era în conformitate cu o legislaţie care să permită acest lucru. Nu cred că trebuie să privatizăm şi activitatea de circulaţie şi să dăm voie fiecăruia să-şi pună câte un radar atunci când vrea şi unde vrea. Eu cred că şmecheria asta de a privatiza nişte radare pe ici, pe colo, ca unii să ia cotă parte din amenzi, nu are nicio treabă cu acţiunile de prevenire a celor care circulă ori cu viteză foarte mare, ori care încalcă reguli de circulaţie. Eu o plasez în zona şmecheriilor", a afirmat ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica.

Oficialul a subliniat că Poliţia Rutieră este singura instituţie abilitată să facă activitate de prevenire în trafic şi să sancţioneze abaterile de la Codul Rutier.

"Este un atribut exclusiv al Poliţiei Rutiere şi ele (radarele, n.r.) vor funcţiona în România numai dacă acestă acţiune se desfăşoară de către Poliţia Rutieră, autorităţi ale statului care sunt responsabile, şi nu de tot felul de iniţiative private. Ministerul de Interne are radare, care sunt la fel cu cele ale Poliţiei Rutiere. Mai au nevoie de radare, le mai cumpărăm. Dar în ţara asta trebuie să se ocupe de acest subiect doar Poliţia Rutieră, iar banii daţi de cetăţeni pentru amenzi merg la bugetul de stat. Aşa se întâmplă în toate ţările din lume", a spus ministrul de Interne.

Întrebat dacă radarele fixe vor fi repuse în funcţiune, eventual în baza unui cadru legislativ modificat, Dan Nica a răspuns: "Cât voi fi eu ministru, nu!".

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri