Daimler renunţă la preluarea Volvo de la Ford, potrivit presei germane

Sunday, 04 January 2009, 13:23 Sursă: NewsIn

"Proprietarul Daimler, Dieter Zetsche, a examniat minuţios în ultimele săptămâni o posibilă preluare şi a descoperit o serie de inconveniente", a relatat publicaţia germană.

Ford, ce se confruntă cu scăderea vânzărilor şi cu o criză de lichidităţi, însă într-o măsură mai mică decât concurenţii General Motors şi Chrysler, a anunţat la începutul lunii decembrie că analizează vânzarea Volvo, ultima sa mare subsidiară din străinătate.

După refuzul Daimler, "Ford nu poate decât să spere că un constructor chinez precum Changan nu va prelua filiala suedeză", estimează publicaţia. Guvernul suedez a respins deja naţionalizarea companiei, unul din simbolurile industriale ale ţării, ce a fost privatizată în 1999.

În cazul preluării Volvo, Daimler ar fi urmat să investească mulţi bani pentru adaptarea modelelor Volvo la tehnologia Mercedes, fără ca producţia să fie mai ieftină, potrivit Der Spiegel. De asemenea, cumpărarea de piese comune pentru Volvo şi Mercedes nu ar fi dus la economii semnificative.

Vânzările constructorului suedez, cunoscut pentru autoturismele sale solide şi sigure, au fost afectate de încetinirea accentuată a pieţei auto la nivel mondial.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri