Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dacia, un brand mai popular în străinătate decât în ţară, împlineşte zece ani de când a fost preluat de Renault

Sunday, 28 June 2009, 03:15 Sursă: Realitatea TV

Modelele Dacia s-au impus în ţările europene cu o foarte bogată tradiţie auto, în Germania şi în Franţa. Loganul şi Sandero sunt vedetele industriei auto de criză şi sunt preferate de oamenii obişnuiţi care profită şi de programele de tip "rabla". În plus, Dacia a devenit unul dintre brandurile auto de care clienţii din Germania sunt la fel de mulţumiţi ca cei care şi-au cumpărat un Volkswagen, potrivit unui studiu realizat de J.D. Power.

Ce s-a întâmplat în tot acest timp? Din momentul lansării modelului Logan în septembrie 2004 şi până în prezent, gama Dacia a ajuns la şase modele. Compania urmează să lanseze la începutul anului viitor primul SUV, care deja este testat în Spania şi va fi prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt. În paralel, inginerii de la Piteşti lucrează la un model pe segmentul maşinilor mini.

Din 2004 şi până în prezent, modelele Logan şi Sandero comercializate sub brandurile Dacia şi Renault au fost comercializate în aproape un milion şi jumătate de unităţi. Low-costul, linia pe care fac profit automobilele de la Piteşti, nu mai este o nişă. Fie şi numai dacă luăm în considerare că din 1998 şi până azi, cel mai bine vândut model hibrid din lume, Toyota Prius şi-a găsit 1.250.000 de clienţi.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri