Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce grozăvie! A apărut înregistrarea video cu ultimele momente ale zborului Germanwings şi e şocantă

Wednesday, 01 April 2015, 10:08 Sursă: REALITATEA.NET

Imaginile, care surprind ultimele secunde ale zborului 4U9525, au fost filmate cu un telefon mobil. Aparatul a fost descoperit de cineva din cadrul anchetei, la locul accidentului.

Scenele sunt haotice şi e greu ca oamenii din imagini să fie identificaţi. Totuşi, ţipetele pasagerilor se aud clar şi e evident că ei ştiu ce urmează să se întâmple.

Mai multe persoane ţipă "Dumnezeule" în diverse limbi. Se mai aud nişte zgomote metalice, probabil pilotul care încearcă să spargă uşa cabinei.

Spre final se aud urlete din ce în ce mai puternice. Apoi linişte totală.

Înregistrarea audio confirmă înregistrările de zbor recuperate din cutia neagră a avionului:

10.27: Avionul prăbușit în Franța a atins altitudinea de croazieră (aproximativ 11.600 de metri), pilotul îi cere lui Lubitz să se pregătească de aterizare la Düsseldorf. Acesta rosteşte câteva cuvinte: "Sper", "Vom vedea". Apoi, copilotul îi spune comandantului că poate "acum" să meargă la toaletă. Trec două minute şi pilotul îi confirmă copilotului că poate "prelua comanda". Se aude zgomotul unui scaun, o uşă care se închide: comandantul a ieşit din cockpit pentru a se duce la toaletă. Andreas Lubitz este singur la comanda avionului.

10.29: Avionul prăbușit în Franța începe să coboare.

10.32: Controlorii aerieni francezi încearcă să contacteze aparatul, în zadar. În avion, aproape în acelaşi timp, sună o alarmă. Curând după aceea, se aude o "izbitură", ca şi cum cineva încerca să intre în cabina de pilotaj, scrie Bild. Apoi vocea pilotului: "Pentru numele lui Dumnezeu, deschide uşa". Lubitz s-a blocat în cockpit, singur la comandă. În avion, pasagerii încep să ţipe, notează ziarul.

10.35: Se aud noi lovituri, cu ceva "de metal, în uşa cabinei de pilotaj", pe care pilotul avionului prăbușit în Franța încearcă în mod clar să o deschidă cu un topor. Apoi, 90 de secunde mai târziu, o nouă alarmă, în timp ce aparatul este la 5.000 de metri altitudine. Comandantul strigă: "Deschide naibii uşa!"

10.38: Se aude respiraţia copilotului, singur în cabina de pilotaj.

10.40: Airbusul se loveşte de un munte, se aud urletele pasagerilor. Acestea sunt ultimele sunete înregistrate, scrie Bild.

În urma prăbuşirii avionului Airbus 320, al companiei Germanwings, în Alpii Francezi, au murit 150 de persoane. Copilotul aparatului, Andreas Lubitz, este suspectat că a prăbuşit aeronava intenţionat.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri